top of page

PARTICIPACIÓ DELS ALUMNES DE L'INSTITUT EN LA CANTATA PER LA PAU

 

 

El proper dia 6 de Febrer, alguns alumnes del nostre institut que van al taller de cant coral, aniran a una cantata per la pau que es fa a Girona.

-Quin sentit té aquesta cantata?
És una cantata per celebrar el dia de la pau i ho organitza un institut de Girona (Ies Montilibi).
-Quines cançons canteu?
Cantem 14 cançons, com per exemple: we are the world, viva la vida, sense tu, confutatis, un rayo de sol, the wall...
-Amb quins altres instituts us trobeu?
Ens trobem amb uns vint instituts més i tots són de les comarques Girona.
-Esteu nervioses per anar a cantar a davant de tanta gent?
No, estem ansiosos.
-A on es fa la cantata? Quan?
El dia sis de febrer al teatre municipal de Girona.
-Quans participants del institut hi van? De quins cursos?
41, de tots, desde 1er fins a 4rt.
-Que us sembla que podeu treure'n de bo de l'experiència?
Podem treure moltes coses bones com per exemple conèixer gent, treballar en equip, pasarnos-ho bé, i sobretot participar en un aconteixement molt important.

 

 

 

 

 

 

CANT CORAL

 

Cant coral és un taller on un grup d'alumnes canten diverses cançons en català o altres idiomes amb l'ajuda de la professora de música, Anna Sais. Canten tant nois com noies però el més habitual és que hi vagin més noies que nois. Les veus masculines són sempre benvingudes ja que donen un to més greu. En aquest taller hi ha alumnes des de primer fins a quart i demostra la preferència pel cant dels alumnes de l'institut. Assajen durant els divendres dues hores però en dues franjes horàries diferents, ja que no tenim el mateix horari de taller. El grup de cant coral van anar al CEIP Jacint Verdaguer  el 13 de desembre a fer una trobada entre les dues corals i segons han comentat va ser un gran matí ple de música. També van anar al geriàtric a cantar  i a portar alegria als avis i fer-los-hi una gran visita. L'últim dia la coral va fer una gran cantada de diverses cançons de Nadal per l'obra teatral. Anaven tots blancs i al final es van posar corones daurades, semblaven uns veritables professionals i feien molt de goig.

Escrit per : Núria Delgado
Curs 3r B Fuègia

STORYTELLING

El passat dia 9 de novembre, vam acompanyar al grup de servei que va a l'escola "L'Estanyet", que està al costat del nostre institut.

Aquest grup de servei està dedicat a explicar contes, en Anglès, als alumnes més petits, i així ajudar a que aprenguin una mica d'Anglès.

Quan vam ser tots allà, els alumnes del grup de servei, es van preparar i van començar amb unes quantes activitats, la primera es tractava d'explicar un conte entre tots els alumnes, explicant-ho amb uns dibuixos i en anglès. La segona era fer una sèrie de jocs ensenyant, per exemple, els colors, o els animals.
Per acabar ja arribem a l'activitat final, que és, que cada alumne agafi dos nens i els expliqui un conte en anglès.

Tot seguit nosaltres vam fer unes preguntes a 2 nens i seguidament a una professora, els nens, molt tímids, van contestar a totes les nostres preguntes amb un SÍ.











































































 

Escrit per : Mario Vázquez Padilla
Curs 3r C Fitzroy

UNA GOTA PER ÀFRICA

És un concurs d’Unicef, consistía en fer un curtmetratge que concienciés a la gent del mal ús que fem de l’aigua. Si el viedo sortia guanyador els entregarien 3000 euros per tal de dur a terme el seu projecte, també els premiarien amb maquinària informàtica per l’institut.

A l'institut, la Laura Ródenas, la Laura Pons, la Júlia Ayats, la Clàudia Hereu i la Judit Vallés.

Per saber més d’aquesta activitat els hem fet una entrevista:

-Quina finalitat té el vídeo? Donar a conèixer a la gent els problemes que té Àfrica amb la salut, per la manca d’aigua i que hem de pensar que nosaltres la malgastem.
-En què us vau inspirar per fer el vídeo? En que tots units podíem ajudar a Àfrica.
-Qui va tenir la idea? La idea de les mans la Clàudia i la cançó entre totes.
-Vau pensar que arribaríeu

a ser finalistes? No, mai se’ns va passar l'idea pel cap, i les oportunitats eren mínimes.
-Que vau sentir quan us van dir que ereu finalistes? Molta emoció i amb ganes de crear.
-Abans de fer aquest vídeo, quines idees més vau tenir? Moltes, com per exemple, obrir una aixeta i fer fotos seguides.
-Vau tenir moltes complicacions a l'hora de fer el vídeo? Sí, bastants, com xel muntatge sobre tot les mans...
-On i quan el vau fer? El vam fer a l'institut, un dia a la tarda i una setmana abans.
-Vau tenir ajuda de majors d'edat? Sí, la Marta Guillaumes.
-Quant vau tardar en fer la cançó? 5 minuts.
-Com vau fer els ritmes i la lletra? Teníem una base musical d'una altra cançó, i el vam anar canviant.
L'hi agraïm molt la participació a la Judit Vallés, perquè va fer el muntatge quan estàvem de vacances.

El dilluns passat van anar al Caixa Fòrum a Barcelona per saber els resultats finals, ja que van quedar entre els 5 finalistes de Catalunya. Allà van fer una conferència, a continuació van veure tots els vídeos i per últim van fer votacions per valorar el millor vídeo. Malauradament no van guanyar. Però noies el més important és participar!

Coral i Mireia

Soy un título. Haz doble clic para editarme.
Soy un título. Haz doble clic para editarme.

CARNAVAL A L'INSTITUT


EL divendres dia 15, es celebra el Carnestoltes a l’Institut de Sils.
Sempre a l’Institut s’ha fet aquesta celebració, tot els anys, cada classe ens vestim de qualsevol cosa amb l’objectiu de passar-s’ho bé.
I també qui ho faci millor, guanyarà un premi.

En aquest dia especial, també es disfressen els professors, i cada classe fa comparses.

Es fa també  un esmorzar comunitari, on els alumnes més petits de l’institut, els de primer, porten menjar preparat pels ells mateixos,  perquè tots els alumnes de l’institut puguin disfrutar d’un esmorzar.

Com ja he dit abans, cada classe es disfrassava de temàtiques diferents.

Uns alumnes de 1r van anar de “barrufets”, uns altres de “dimonis”, “mims”  i "macarenos". Els alumnes de 2n van anar de “guiris” i "animals de la granja". els alumnes de 3rB de “Mario Bros”, 3rC “Blancaneus i els 26 nans”, 3rA de “Pirates”. Els alumnes de 4rtB van anar de “soldats” i 4rtA de “Hippies”.

Un dia dedicat només a passar-s’ho BÉ!

Samuel Bello 3rB i Mario Vázquez 3rC


D'aquí una setmana anirem a París, la capital de França i una ciutat referent a tot Europa. Com tots sabreu, a París es parla el francès com a primera llengua i l'anglès com a segona. Els alumnes que han fet francès el podran practicar tota la setmana i la resta podran practicar la ja internacionalitzada llengua anglesa. Tots pensem que serà una sortida plena d'oportunitats per aprendre, no només llengua, sinó sociabilitat i obertura cap a noves fronteres i maneres d'entendre el món. Passarem la nit d'anada i tornada a l'autocar, així que tindrem tres dies complerts per poder visitar París. Amb aquests tres dies haurem d'anar de bòlit, ja que París té moltes coses interessants per veure i que no ens podrem perdre. Quan tornem ja us explicarem les nostres experiències!!!

Biel Camós

VIATGE A PARÍS: SETMANA DEL 04/03/13-08/03/13

El dia 19 de maig  es farà la 47na  edició de l’exposició de flors de Sils.
Enguany l’Ajuntament de Sils fa un concurs per fer el cartell de l’exposició.
Aquest concurs serà de tot l’institut i el guanyador rebrà un premi. El premi serà que el seu cartell serà imprès a tot Sils, amb el nom del guanyador. En aquest cartell ha de sortir la 47na edició, el dia que es celebra el concurs i la 16na edició que se celebra el dia de St. Ponç. El format del cartell ha de ser en Din A3 i tècnica mixta (barreja de colors)
Aquesta exposició també és fa a Girona, on la gent exposa les seves millors flors, rams,etc. I també es fa un concurs de rams.

CONCURS DE CARTELLS

bottom of page