MUSEU BLAU, BARCELONA.
El passat dimarts 11 de desembre, els alumnes de tercer cicle de l’Institut de Sils, vam anar d’excursió al museu de Barcelona, Anomenat Museu Blau.
A les 8 vam arribar a l'institut, i a les 8:30 aproximadament vam marxar.
A les 10:15 ja estàvem a Barcelona, a prop del museu. A les 10:30 vam entrar al museu, i vam veure la primera exposició temporal, que es deia, “Aliens”, on vam haver de completar unes preguntes sobre l'estany de banyoles. En aquesta exposició ens explicava que passa quan una espècie emigra cap a un lloc i que fan per arreglar-ho.
Al cap d’una estona vam anar a veure l'altra exposició sobre l'evolució de la terra. Allà vam veure un vídeo sobre diferents teories, inclús la de Darwin, i vam voltar per la resta de l'exposició. Vam poder veure molts animals dissecats, com elefants, lleons... També l'evolució de diferents animals i els seus ossos...
Al sortir del museu, vam anar a esmorzar, vam voltar una mica lliurement per la rambla, i a l'1:15 van sortir de Barcelona per tornar a Sils.
Vam arribar a les 2:30 a l’institut i com quedava una mitja hora per marxar vam aprofitar per estar al pati fins a les 3.
EXCURSIÓ A GIRONA AMB ELS ALUMNES DE 2n
Preguntes:
-Quins llocs vau visitar?
Vam visitar, el Museu del Cinema, el Call Jueu i la Catedral.
-Amb quins professors anàveu?
Anàvem amb la Maribel, la Sílvia i la Marta.
-A l'hora de fer grups vau estar amb qui volguéssiu o vau haver d'estar amb el grup de projectes?
Era obligatori anar amb el grup de projectes.
-Mentre estàveu visitant els llocs vau haver d'apuntar algun tipus de coses que fossin importants?
Si volíem, sí.
-Quin tipus d'activitats vau fer?
Visitar la ciutat i escoltar les explicacions dels guies.
-Et van semblar educatives?
Sí.
-I per finalitzar, et va agradar l'excursió?
Sí.
SORTIDA A NÚRIA. PREMI PINTA LA MARATÓ
Aquest dilluns i dimarts, els alumnes de 1rB Penèlope, han gaudit de dos dies a Núria. Els alumnes de 1rB van guanyar el concurs d'enguany de la Marató "Pinta la Ma rató". El premi ha estat una estada de dos dies a Núria.
EL BOSC MEDITERRANI. SORTIDA 1r ESO
El passat dijous 7 de febrer, els alumnes de 1r d'ESO van visitar els boscos i plantacions de Riudarenes i Santa Coloma de Farners. L'objectiu era conèixer les característiques de la vegetació Mediterrania, tema central del projecte de febrer.
SORTIDA AL MÓN SANT BENET
El passat dimecres 20 de febrer, els alumnes de 3r varem anar al Món Sant Benet a Manresa. Allà ens vam separar en dos grups. Un grup va anar a una fundació anomenada “Alícia” on ens van ensenyar com cuinar coses saludables però a la vegada ràpides de fer i ens van dir que aquell nom provenia de les paraules “alimentació” i “ciència”. Ens ho varem passar molt bé, vam tenir l’oportunitat de cuinar alguna cosa que nosaltres volguéssim en grups i després tastar-ho. Mentretant l'altre grup estava visitant el Monestir on vam veure varis audiovisuals i ens van explicar moltes coses de l'antiguitat. Després vam dinar, i en acabar ens vam canviar, els que havien anat a Alícia varen anar al monestir, i els que havien visitat el monestir van anar a Alícia.
La majoria opinem que va ser una excursió molt divertida la part de la visita de la fundació Alícia. Però el monestir ens va agradar molt el lloc però la visita la vam trobar una mica avorrida, a més que algunes persones d'un grup varen tenir problemes amb la guia.
Ainhoa Cunill i Lorena Fuentes
El passat dia 13 de Febrer vàrem fer una visita llampec a Portbou, aquesta sortida, que entrava dins el marc del projecte 2GM. Quan dic llampec és llampec, al restar les dues hores i mitja del viatge en tren i la gairebé hora de caminar del centre a l'estació i viceversa ja han marxat vora tres hores. El nostre temps lectiu és de sis hores diàries, és a dir, vàrem estar vora tres hores a Portbou. Dintre d'aquest marc de tres hores vàrem fer una visita guiada per petits espais de memòria en els quals davant de cada lloc amb un cert emblema del senyor Benjamin. Per entendre'ns millor, vàrem visitar llocs en els quals ell va visitar, és a dir, vàrem anar a l'hotel on es va hospedar avui en dia reconvertit en Cantre Cívic. D'altre banda també vàrem recrear la seva vida en forma de escalinata, aquest memorial, una escalinata que desenboca al mar, ens fa veure i sentir la seva vida, anant a baix fins a tocar fons. (a la part inferior del redactat en trobareu una foto.) Però una pregunta molt curiosa és aquesta-Per què Portbou? Doncs la pregunta és ben senzilla, Portbou com ja sabreu és l'últim poble costaner que hi ha abans d'entrar a terres i mar francès. Enmarcat en el nostre projecte han estat els camins de pas a França els camins de l'exili, el camí que va escollir el senyor Walter per creuar de terres franceses a catalanes per assolir el seu objectiu, arribar a Lisboa. Durant la guerra el règim franquista espanyol i la GESTAPO treballaren conjuntament per tal de que no es “colés” ningú a terres que no els pertanyien, és a dir els exiliats eren atrapats i portats a camps d'estermini Nazi o de concentració francesos en el millor dels casos. En el cas de ser espanyol i fugir, els fusells feien la feina bruta. Ara ja si parlant del senyor Benjamin, ell va residir a Portbou vora un parell de setmanes. De fet, ell es va quedar estancat allà mentres fugia de les tropes nazis, ja que cal recordar que ell era un filòsof jueu de procedència alemanya i s'oposava al règim de l'alemanya nazi és a dir a Hitler. Ell fugí de París i tenia com a objectiu principal arribar a Lisboa. Per assolir aquest fet ell va fer ús del pas que he anomenat abans. Per tal de creuar Espanya, ell va demanar el permís de residència però l'hi denegaren en repetides ocasions, això va desencadenar que des de Alemanya tinguèssin constància de que ell era a Portbou. Ell s'allotjà a la Fonda “Francia”, però la policia espanyola el va detenir. Ell va demanar passar una nit més allà per tal de retardar la seva entrega i la dels seus a la Gestapo, la policia ho concedí i aquella mateixa nit ell es suicidà injectant-se morfina per tal de no caure en mans alemanyes, concretament a la regió de Vichy, una zona governada per la mà de Hitler.
Aquest ha estat el fet que ens ha dut avui a Portbou, gràcies a lluitadors com ell, que donaren la vida per salvar-ne altres avui en dia som el que som, en memòria del senyor Benjamin hi ha un memorial, una escalinata que cada vegada baixa i baixa més fins a desenbocar al mar, així va ser la seva vida.
Queco Martínez
PORTBOU 13.02.13
MEMORIAL WALTER BENJAMIN
El dia 4 de febrer, els alumnes de 3r vam anar a visitar el Parlament de Catalunya.
Vam arribar a Barcelona a les nou i mitja i un cop vam ser a la Plaça de la Ciutadella, vam esmorzar. La plaça constava d’unes escales que pujaven, i quan eres a dalt de tot, es veia tot el parc, al mig de la plaça també hi havia una estàtua i un petit estany, on hi havia ànecs i oques.
Un cop vam esmorzar, les classes en vam dividir en tres grups (A,B,C) i vam anar entrant al Parlament per ordre alfabètic, amb 45 min. de diferència entre grups.
Mentre el primer grup feia la visita al Parlament, els 2 altres grups completaven una fitxa sobre el Parlament, la seva història, instal·lacions...
Primer vam passar per una sèrie de mitjans de seguretat, per assegurar que ningú portava objectes de metall. Seguidament vam pujar unes escales, que ens portarien a una sala, on hi havia una llarga catifa vermella.
Allà el nostre guia, en Sergi, ens va explicar que algunes de les instal·lacions del actual Parlament, ja existien en el passat.
Vam seguir fins a una sala on hi havia moltes butaques, on es reuneixen els diputats de cada partit polític, per debatre o decidir algun tema.
Aquella sala estava formada per les butaques dels diputats, el lloc on presideix la Presidenta, la senyora Núria de Gispert, la mesa on hi ha els vicepresidents i els secretaris, i a la part de dalt hi havia una part de butaques on s’hi asseuen els periodistes i convitats.
Seguidament, vam tornar al Parc de la Ciutadella i vam dinar. Vam tenir temps lliure fins a les 14:00, per tornar cap a l’Institut i marxar cap a casa.
Escrit per: Carlos Garcia 3rA i Mario Vázquez 3rC
VISITA AL PARLAMENT DE CATALUNYA